رقابت غول‌های فناوری در حوزه سلامت؛ هوش مصنوعی گوگل فعالیت خود را در بیمارستان‌ها آغاز کرد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۸

شرکت گوگل آزمایش هوش مصنوعی ویژه خود را که برای پاسخگویی به سوالات پزشکی آموزش دیده است در بیمارستان‌ها آغاز کرد.

به گزارش روزنامه وال‌استریت جورنال، این محصول هوش مصنوعی که بر اساس مدلی به نام Med-PaLM 2 کار می‌کند قرار است به عنوان دستیاری آموزش‌دیده هم‌پای پزشکان فعالیت کند. بیمارستان تحقیقاتی «مایو کلینیک» در ایالت مینه‌سوتا یکی از مراکزی است که این ابزار ویژه در آن در حال آزمایش است.

گوگل حدود سه ماه پیش مدل هوش مصنوعی PaLM 2 را در کنفرانس خود معرفی کرد. بر همین اساس Med-PaLM 2 به نوعی نسخه ویژه‌سازی شده این مدل برای فعالیت‌های پزشکی به حساب می‌آید.

گوگل بر اساس یک ایمیل داخلی که وال‌استریت جورنال به محتوای آن دست پیدا کرده عقیده دارد این هوش مصنوعی پزشکی می‌تواند در کشورهایی که «دسترسی محدودتری به پزشکان» دارند مفید واقع شود. مدل مورد اشاره بر اساس داده‌های تخصصی و تایید شده پزشکی آموزش دیده است و به گفته گوگل در مکالمات مربوط به حوزه سلامت بهتر از مدل‌های عمومی مانند «چت جی‌پی‌تی»، «بینگ» و «بارد» عمل می‌کند.

اما خروجی این ابزار بدون ایراد نیست. تحقیقاتی که گوگل نتایج آن را در ماه مه منتشر کرد نشان می‌دهد هوش مصنوعی پزشکی‌اش مانند سایر مدل‌های عمومی این حوزه هنوز در دقت ارائه برخی اطلاعات ضعف دارد. بر اساس این تحقیقات، پاسخ‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی گوگل در مقایسه با پاسخ پزشکان واقعی، اطلاعات نادرست و نامرتبط بیشتری دارد.

با این وجود تقریبا در باقی معیارهای موجود مانند ارائه شواهد استدلال و تولید پاسخ‌های مبتنی بر اجماع، Med-PaLM 2 توانسته است کم‌وبیش به‌خوبی پزشکان واقعی عمل کند.

بر اساس گزارش منتشر شده، داده‌های بیمارانی که در فاز آزمایشی فعلی این هوش مصنوعی شرکت می‌کنند در کنترل آن‌ها باقی می‌ماند و در اختیار گوگل قرار نخواهد گرفت.

گِرِگ کورادو، مدیر ارشد واحد تحقیقات گوگل به وال‌استریت جورنال گفت مدل هوش مصنوعی پزشکی این شرکت هنوز در مراحل اولیه خود است. گرچه او تاکید کرده است در این مرحله تمایل ندارد این محصول فرایند رسیدگی به سلامت خانواده‌اش را بر عهده بگیرد اما باور دارد Med-PaLM 2 می‌تواند توسعه مراقبت‌های بهداشتی به کمک هوش مصنوعی را در آینده تا ده برابر افزایش دهد.

مایکروسافت نیز مدتی است به لطف سرمایه‌گذاری در شرکت «اوپن ای‌آی»، خدمات هوش مصنوعی ابری خود را در اختیار بیمارستان‌ها قرار داده است. در حال حاضر از این ابزار برای فعالیت‌هایی مانند خلاصه‌سازی یادداشت پزشکان استفاده می‌شود.

متخصصان مراقبت‌های بهداشتی عقیده دارند برای آنکه مدل‌های هوش مصنوعی حوزه پزشکی به مرحله تشخیص بیماری و تجویز دارو برسند، به توسعه و آزمایش بسیار بیشتری نیاز دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها