یک زن ترنس در چین برای اولین بار علیه درمان‌های شوک الکتریکی در دادگاه پیروز شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۱

یک زن ترنس در چین موفق شد علیه بیمارستانی که او را بدون رضایت تحت درمان‌های شوک الکتریکی قرار داده بود، به پیروزی حقوقی دست یابد و غرامتی تاریخی دریافت کند.

به گزارش گاردین، دادگاه شهرستان چانگلی در شهر چینگ‌هوانگ‌دائو، استان هبئی، حکم پرداخت ۶۰ هزار یوان (حدود شش هزار و ۵۵۲ پوند) غرامت به لینگر، هنرمند ۲۸ ساله‌ای که در بدو تولد مرد شناخته شده اما خود را زن می‌داند، صادر کرد.

این حکم از سوی فعالان ال‌جی‌بی‌تی‌کیو پلاس (LGBTQ+) به‌عنوان پیروزی مهمی برای حقوق ترنس‌ها در چین توصیف شده است.

شرح ماجرا
لینگر، که از یک نام مستعار استفاده می‌کند، در تیر ۱۴۰۱، پس از آن‌که سال قبل از آن هویت جنسیتی خود را به والدینش اعلام کرد، به بیمارستان روانی شهر چینگ‌هوانگ‌دائو منتقل شد.

والدینش به‌شدت با هویت جنسیتی او مخالف بودند و او را «از نظر روانی بی‌ثبات» تلقی کردند.

لینگر در بیمارستان، لینگر با تشخیص «اختلال اضطراب و گرایش جنسی ناسازگار» روبه‌رو شد، هرچند که مشکل او مربوط به هویت جنسیتی‌اش بود و نه گرایش جنسی‌اش.

او به مدت ۹۷ روز در بیمارستان نگه داشته شد و طی این مدت هفت جلسه شوک الکتریکی را تحمل کرد.

به گفته لینگر این اولین باری است که یک فرد ترنس در چین موفق شده قانون درمان‌های تبدیلی را به چالش بکشد.

او گفت: «امیدوارم این مورد بتواند به سایر افراد جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو پلاس برای دفاع از حقوقشان کمک کند.»

درمان‌های تبدیلی

درمان‌های تبدیلی به مجموعه‌ای از روش‌ها یا مداخلات پزشکی و روان‌شناسی گفته می‌شود که هدف آن‌ها تغییر گرایش جنسی یا هویت جنسیتی فرد است تا با انتظارات جامعه یا خانواده هماهنگ شود.

این روش‌ها معمولا بر این فرض نادرست استوارند که همجنس‌گرایی یا هویت جنسیتی ترنس، نوعی اختلال یا بیماری است که باید «اصلاح» شود.

این روش‌ها می‌توانند شامل تکنیک‌های مختلفی همچون شوک الکتریکی، هیپنوتیزم، دارودرمانی و مشاوره یا دعاهای مذهبی باشند

این درمان‌ها به طور گسترده توسط جامعه علمی و سازمان‌های بهداشتی رد شده‌اند، زیرا نه تنها بی‌اثر هستند، بلکه می‌توانند به سلامت روان و جسمی افراد آسیب جدی وارد کنند، از جمله ایجاد افسردگی، اضطراب، اختلالات روانی و حتی افکار خودکشی.

پیامدهای چنین حکمی
لینگر گفت: «این درمان‌ها آسیب جدی به بدنم وارد کردند. هر بار که تحت درمان قرار می‌گرفتم، بیهوش می‌شدم. من با این درمان‌ها موافقت نکردم، اما چاره‌ای هم نداشتم.»

او تاکید کرد که این درمان‌ها مشکلات قلبی مداومی برایش ایجاد کرده و او اکنون نیازمند مصرف دارو است.

قانون و چالش‌های حقوقی
قانون سلامت روانی چین تصریح می‌کند که افراد نباید بدون تهدید برای امنیت خود یا دیگران تحت درمان روان‌پزشکی اجباری قرار گیرند. اما در چین، درمان‌های تبدیل جنسیت در یک فضای قانونی اعمال می‌شوند.

در حالی که همجنس‌گرایی در سال ۲۰۰۱ از فهرست اختلالات روانی حذف شد، تشخیص‌هایی که باعث درمان‌های تغییر جنسیت می‌شدند همچنان وجود داشتند.

اگرچه نسخه جدید راهنمای پزشکی چین این تشخیص را حذف کرده، اجرای قوانین در بیمارستان‌ها همچنان با مشکلاتی همراه است.

نخستین در چین
این مورد نخستین نمونه در تاریخ چین است که یک فرد ترنس توانسته علیه درمان‌های تبدیلی به موفقیت برسد.

پیش از این، در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷، افراد همجنس‌گرا علیه روش‌های مشابهی مانند هیپنوتیزم و دارودرمانی موفقیت‌های محدودی کسب کرده بودند.

یکی از معدود پزشکان فعال در حوزه بهداشت ترنس در چین گفت: «بیمارستان‌ها نمی‌دانند چگونه با بیماران ترنس رفتار کنند. آن‌ها تصور می‌کنند این روش‌ها مؤثر هستند، در حالی که در واقعیت به دلیل کمبود دانش، آسیب بیشتری وارد می‌کنند.»
یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که از میان ۳۸۵ فرد ترنس در چین، تقریبا یک‌پنجم آنها تحت فشار والدین وادار به قبول درمان‌های تبدیلی شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها