ویدیوی منتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد زنی بدون حجاب اجباری در فرودگاه مهرآباد تهران با آخوندی که برای او مزاحمت ایجاد کرده بود، مشاجره میکند و عمامه را از سر او بر میدارد و روسری خودش میکند. یک رسانه نزدیک به سپاه پاسداران نوشت این زن برای چند ساعت بازداشت شده.
علت دقیق این درگیری مشخص نیست اما در ویدیو دیده میشود که زن با عصبانیت عمامه روی سر آخوند را برمیدارد، بهعنوان شال سر میکند و خطاب به او میگوید: «غیرت داری دیگه؟ شیعه علی هستی دیگه؟ ...»
پس از آن، زن به دنبال شوهرش در فرودگاه میگردد و نام او را صدا میزند و میگوید: «شوهرم را چه کار کردید؟»
زمان این اتفاق مشخص نیست اما شماری از کاربران با انتشار ویدیو در یکشنبه ۱۶ دی گفتند اتفاق در همان روز رخ داده است.
طی سالهای گذشته و به ویژه پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، نافرمانی مدنی زنان گسترش یافته و در مقابل، برخوردهای خشن با مخالفان حجاب اجباری در اماکن عمومی از جمله فرودگاهها نیز شدت گرفته است.
مشرق نیوز، رسانه نزدیک به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، دوشنبه ۱۷ دی نوشت: «موضوع ارتباطی با حجاب نداشته و خانم مورد اشاره دچار مشکلات روانی بوده است.»
این رسانه خبر داد که زن معترض فرودگاه مهرآباد بازداشت شده اما ساعاتی بعد «با رضایت شاکیان» آزاد شده است.
جمهوری اسلامی ید طولایی در سوءاستفاده از روانپزشکی و بیمارانگاری معترضان و مخالفان خود دارد.
آبان امسال و در روند مبارزه برای آزادی پوشش در ایران، «دختر دانشگاه علوم تحقیقات» با درآوردن لباسهایش به یک نماد بدل شد. شهروندان زیادی از این حرکت با عنوان کنش اعتراضی نام بردند اما روایت رسمی حکومت کوشید او را «بیمار» و «دیوانه» بخواند.
چهار انجمن روانشناسی و روانپزشکی ایران سال گذشته از اقدامات جمهوری اسلامی در «سوءاستفاده از روانپزشکی و روانشناسی» برای سرکوب مخالفان حجاب اجباری انتقاد کرده بودند.
مشرق نیوز در گزارش خود نوشت: «فرد روحانی - یکی از افرادی است که این خانم به او توهین و حمله کرده - هیچ تذکر حجابی به او نداده و بدون دلیل به او حمله شده است.»
ویدیوی درگیری در فرودگاه مهرآباد با واکنشهای حمایتآمیز گستردهای از سوی کاربران رسانههای اجتماعی مواجه شد و برخی از آن با عنوان «یک پرفورمنس اعتراضی چشمگیر» یاد کردند.
کاربری نیز «تبدیل عمامه به شال اجباری» را بهعنوان یک حرکت ابتکاری از سوی این زن ستود.
شبکه تلویزیونی کان اسرائیل نیز با بازنشر ویدیو، از آن با عنوان حرکتی اعتراضی در مواجهه با تحمیل حجاب اجباری یاد کرد.
در دو سال گذشته هزاران زن در ایران به دلیل بر سر نداشتن روسری یا انتخاب پوششی که مطابق خواست حکومت نیست، بازداشت، احضار یا جریمه شدند و تحت پیگرد قرار گرفتهاند یا از دریافت خدمات عمومی محروم شدهاند.
اواخر آذر سال گذشته محسن عقیلی، رییس پلیس فرودگاهها گفته بود به زنان تا زمانی که حجاب نگذارند، خدمات فرودگاهی نمیدهند.
پیش از آن، مسئولان فرودگاههای استان فارس و مشهد در استان خراسان رضوی از استقرار حجاببانها و جلوگیری از ورود «افراد بدحجاب» به فرودگاه و ترمینالها خبر داده بودند.
اواسط تیر امسال نیز دفتر شرکت هواپیمایی ترکیه (ترکیش ایرلاینز) در تهران به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری از سوی کارمندانش پلمب شد.
مجموعه حقوق بشری هرانا ششم دی ماه گزارش داد جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴، با بیش از ۳۰ هزار زن به دلیل نافرمانی در برابر حجاب اجباری برخورد کرده است.
تلاشهای مقامات جمهوری اسلامی برای تحمیل حجاب اجباری به شهروندان در ایران به شیوههای مختلف و از جمله قانون جدید تحمیل حجاب موسوم به «قانون عفاف و حجاب» ادامه دارد.
رسانهها در ایران ۱۰ آذر متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را منتشر کردند.
این قانون اعتراضات زیادی را به دنبال داشته و از جمله کارشناسان سازمان ملل متحد جمعه ۲۳ آذر در بیانیهای نگرانی خود را از تصویب آن ابراز کردند.
اواسط دی امسال، روحالله مومننسب، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تهران، خواستار ابلاغ این قانون تا قبل از رسیدن تابستان شد.