دیوید بارنیا و بنیامین نتانیاهو

اختلاف نظر در اسرائیل: حمله به ایران یا صبر برای بازگشت ترامپ به کاخ سفید

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۶

براساس گزارش رسانه‌های اسرائیل دیوید بارنیا، رئیس موساد، رهبری اسرائیل را تحت فشار قرار داده است تا بر حمله به ایران به‌عنوان راهی برای جلوگیری از حملات شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی تمرکز کنند اما نخست‌وزیر و وزیردفاع اسرائیل با این پیشنهاد مخالفت کرده‌اند.

ابتدا روزنامه هاآرتص گزارش داد که هرچند مقامات ارشد اسرائیل از تشدید حملات به حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در آینده نزدیک خبر داده‌اند، اما بنیامین نتانیاهو و یسرائیل کاتز، نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل، با پیشنهاد رییس موساد برای حمله به جمهوری اسلامی در خاک ایران به جای ادامه حملات به حوثی‌ها موافق نیستند.

براساس این گزارش، بحث از رشته بحث‌هایی درباره بی‌نتیجه بودن سه دور حمله اسرائیل به حوثی‌ها و ادامه حملات موشکی و پهپادی آنها به اسرائیل، بارنیا تاکید کرده است که حمله مستقیم به جمهوری اسلامی که حوثی‌ها را از نظر مالی و تسلیحاتی تامین می‌کند، اقدام موثرتری خواهد بود.

کانال ۱۳ اسرائیل نیز گزارش داد که رییس موساد به مقامات امنیتی گفته است: «ما باید به‌طور مستقیما علیه حکومت ایران عمل کنیم. اگر ما فقط به حوثی ها حمله کنیم، مطمئن نیستم که بتوانیم آنها را متوقف کنیم.»

هم روزنامه هاآرتص و هم کانال ۱۳ اسرائیل این سخنان را از منابع آگاهی نقل کرده‌اند که نام و عنوان آنها اعلام نشده است.

به گزارش کانال ۱۳، نتانیاهو با ارزیابی بارنیا مخالفت کرده و گفته است که ایران «موضوع متفاوتی است که در زمان مناسب به آن رسیدگی خواهد شد».

در طول ۱۰ روز گذشته، حوثی‌ها پنج موشک بالستیک و حداقل پنج پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده‌اند.

عصر چهارشنبه، نتانیاهو در مراسم روشن کردن شمع در جشن حنوکا برای کارمندان دفتر نخست‌وزیری در اورشلیم، قول داد که حوثی ها به سرنوشتی مشابه سایر دشمنان اسرائیل در منطقه دچار خواهند شد.

او گفت: «امروز ما اولین شمع حنوکا را برای بزرگداشت پیروزی مکابیان آن زمان و پیروزی مکابیان امروز روشن می کنیم.»

نتانیاهو افزود: «مانند آن زمان، ما به سرکوبگران و کسانی که فکر می کردند رشته زندگی ما را در اینجا می‌برند ضربه می‌زنیم و این نکته در مورد همه صدق می‌کند.»

او گفت: «حوثی‌ها همان چیزی را خواهند آموخت که حماس و حزب‌الله و رژیم اسد و دیگران آموختند. حتی اگر این امر زمان ببرد، این درس در سراسر خاورمیانه آموخته خواهد شد.»

سرلشکر تومر بار، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل، نیز چهارشنبه گفت که نیروی هوایی «در هر کجا که لازم باشد با قدرت عمل خواهد کرد.»

او گفت:«ما سه بار به حوثی‌ها در یمن حمله کرده‌ایم. ما با سرعت و شدت به حملات خود ادامه خواهیم داد و تا جایی که لازم باشد این حملات را افزایش خواهیم داد.»

در حالی که به نظر می‌رسد اسرائیل برای وارد کردن یک ضربه قابل توجه به این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی آماده می‌کند، سایت خبری وای‌نت چهارشنبه گزارش داد که در اورشلیم امید چندانی وجود ندارد که چنین حمله‌ای بتواند حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ها را متوقف کند.

با وجود سه دور حمله اسرائیل به حوثی‌ها، آنها همچنان به حملات موشکی و پهپادی خود به اسرائیل ادامه داده‌اند.

تایم‌اسرائیل به‌نقل از تحلیلگران نوشته است که فاصله زیاد اسرائیل از یمن یک چالش عملیاتی است که تنها با حمایت ایالات متحده یا سایر قدرت‌های غربی می‌توان بر آن غلبه کرد.

وبسایت وای‌نت همچنین به‌نقل از منابعی که نامشان را اعلام نکرد گزارش داد که اسرائیل تنها زمانی می‌تواند حملات خود را تا سطح مورد نیاز برای عقب راندن حوثی‌ها تشدید کند که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب ایالات متحده در ۲۰ ژانویه به کاخ سفید بازگردد و قدرت را به دست بگیرد.

وای‌نت به‌نقل از یکی از منابع خود نوشت: «حوثی‌ها بهای سنگینی خواهند پرداخت، حملات اسرائیل افزایش خواهد یافت. اما این حملات در مقایسه با آنچه پس از ورود ترامپ به کاخ سفید اتفاق خواهد افتاد، چیزی نیست.»

یوآو گالانت، وزیر سابق دفاع، نیز از ایده همکاری اسرائیل با ایالات متحده علیه حوثی‌ها حمایت کرده و گفته است که این کار راه را برای اقدام مشترک علیه جمهوری اسلامی هموار می‌کند.

او هنگام بازدید از مدرسه در رمات‌گان که هفته گذشته مورد اصابت یک موشک حوثی‌ها قرار گرفت و ویران شد، این سخنان را اظهار و پیس‌بینی کرد که اقدام مشترک اسرائیل و آمریکا علیه حکومت ایران به‌زودی عملی خواهد شد.

به گزارش کانال ۱۲اسرائیل، گالانت گفت: «با تلاش و عملیات مشترک آمریکا و اسرائیل علیه حوثی‌ها، ما می‌توانیم در میدان نبرد تأثیر بگذاریم و این عملیات، ما را برای آنچه علیه ایران انجام خواهد شد، آماده خواهد کرد.»

حوثی ها قول داده‌اند که تا پایان جنگ در نوار غزه به حملات خود به اسرائیل ادامه دهند.

این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی در سال گذشته بیش از ۲۰۰ موشک و ۱۷۰ پهپاد به سمت اسرائیل پرتاب کرده است.

به گفته ارتش اسرائیل، اکثریت قریب به اتفاق این موشک‌ها و پهپادها به اسرائیل نرسیدند یا از سوی ارتش و متحدان اسرائیل در منطقه رهگیری شدند.

اسرائیل در پاسخ به حملات این گروه، سه بار حملاتی هوایی علیه اهداف حوثی ها انجام داده است. آخرین حمله به حوثی‌ها روز پنج‌شنبه انجام شد.

حوثی‌ها علاوه بر حمله به اسرائیل، حملات موشکی و پهپادی مکرر و متعددی را به کشتی‌های تجاری و نظامی در دریا سرخ و خلیج عدن انجام داده و کشتی‌رانی جهانی را مختل کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها