پرستو احمدی، خواننده «کنسرت فرضی» و نوازندگان این رویداد، دوشنبه سوم دی ماه، در دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران تفهیم اتهام شدند. آنها پس از تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.
طبق اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، احمدی سوم دی ماه به همرای وکلای خود به دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران مراجعه کرد و در آنجا از سوی بازپرس تفهیم اتهام شد. او پس از تفهیم اتهام با وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
کانال خبری «امتداد» نیز در گزارشی از تفهیم اتهام نوازندگان «کنسرت فرضی» خبر داد و نوشت که آنها پس از تودیع قرارهای وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شدند.
در این گزارش اشارهای به هویت نوازندگان گروه که تفهیم اتهام و آزاد شدهاند نشده است.
احمدی به همراه گروهی از هنرمندان از جمله احسان بیرقدار، سهیل فقیهنصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا، ۲۱ آذر کنسرتی را در یک کاروانسرا اجرا کرد.
این خواننده زن، این کنسرت را با نام «کنسرت فرضی» یا «کنسرت کاروانسرا» در یوتیوب به اشتراک گذاشت و در آن بدون حجاب اجباری ظاهر شد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ۲۲ آذر با انتشار اطلاعیهای برگزاری این کنسرت را «بدون مجوز قانونی و رعایت موازین شرعی» دانست و از «برخورد مقتضی» و تشکیل پرونده برای خواننده و عوامل تولید آن خبر داد.
پس از آن در ۲۴ آذر، میلاد پناهیپور، وکیل دادگستری، در مصاحبه با کانال امتداد از بازداشت احمدی، بیرقدار و فقیهنصیری خبر داد. آنها ساعاتی بعد از آن آزاد شدند.
در پی اجرا و پخش این کنسرت، شماری از حامیان دولت مسعود پزشکیان در شبکههای اجتماعی با اشاره به همزمانی برگزاری آن و زمانبندی ابلاغ قانون موسوم به «عفاف و حجاب»، این کنسرت را عاملی برای تخریب دولت اصلاحطلب چهاردهم دانستند.
از سوی دیگر روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هدف از برگزاری این کنسرت را «تقابل فرهنگی و تحریک افکار عمومی» توصیف کرد.
با وجود واکنشهای دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب در جمهوری اسلامی، شهروندان ایرانی، بهویژه در فضای مجازی، از اقدام احمدی ستایش کردند و این کنسرت را صدای «زن، زندگی، آزادی» خواندند.
پرستو احمدی در جریان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، در مهر ماه ۱۴۰۱ و در خرداد ۱۴۰۲ قطعههایی در ادای دین به خیزش شهروندان علیه جمهوری اسلامی منتشر کرد و پس از آن با تشکیل پرونده قضایی مواجه شد.