نشست خبری رهبران ایتالیا، فنلاند، سوئد و یونان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، لاپلند فنلاند، دوم دی‌ماه

ایتالیا: روسیه از مهاجرت غیرقانونی برای تضعیف اتحادیه اروپا استفاده می‌کند

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۲

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، یک‌شنبه دوم دی‌ماه روسیه را به سوءاستفاده از «مهاجرت غیرقانونی» برای تضعیف اتحادیه اروپا متهم کرد و گفت تهدیدات مسکو علیه امنیت این اتحادیه، فراتر از مسائل نظامی است.

او در جریان یک نشست خبری در فنلاند تاکید کرد: «باید بدانیم تهدید [مسکو] بسیار فراتر از آن چیزی است که تصور می‌کنیم ... این [تهدیدات] به دموکراسی ما مربوط می‌شود، به تاثیرگذاری بر افکار عمومی ما، به آنچه در آفریقا رخ می‌دهد، به منابع طبیعی و به استفاده ابزاری از مهاجرت. باید بدانیم که امنیت مفهومی بسیار گسترده‌تر دارد.»

فنلاند اول و دوم دی‌ماه میزبان نشستی با حضور رهبران ایتالیا، یونان و سوئد و همچنین کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بود.

این نشست با هدف بررسی امنیت منطقه نوردیک و مدیترانه در کنار چالش‌های مهاجرتی در جنوب اروپا برگزار شد.

نوردیک به منطقه‌ای در اروپای شمالی و اقیانوس اطلس شمالی گفته می‌شود که کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، ایسلند و دانمارک را در خود جای داده است.

نخست‌وزیر ایتالیا در ادامه سخنان خود هشدار داد تهدیدات امنیتی روسیه و سایر کشورها علیه اتحادیه اروپا، با پایان یافتن مناقشه اوکراین متوقف نخواهد شد و این اتحادیه باید خود را برای چالش‌های گوناگون آماده کند.

ملونی از اتحادیه اروپا خواست تا اقدامات بیشتری برای حفاظت از مرزهای خود به کار گیرد و اجازه ندهد روسیه یا «سازمان‌های جنایتکار» جریان مهاجران غیرقانونی را هدایت کنند.

ملونی که از مهرماه ۱۴۰۱ زمام امور را در ایتالیا به دست گرفته، همواره بر لزوم اتخاذ سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر در قبال مهاجران غیرقانونی در اروپا تاکید کرده است.

برخی اعضای اتحادیه اروپا، از جمله استونی و فنلاند، پیش‌تر هشدار دادند روسیه روند ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا از طریق خاک خود را تسهیل می‌کند و بررسی‌های لازم را در این خصوص انجام نمی‌دهد.

هدف از این اقدام مسکو، تضعیف امنیت اتحادیه اروپا عنوان شده است.

یواخیم اشتامپ، کمیسر ویژه فدرال در امور مهاجرت آلمان، ۱۵ شهریور ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو، روسای جمهور روسیه و بلاروس، را به ترغیب مهاجران افغانستانی، سوری و عراقی به عزیمت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا متهم کرد و گفت این بخشی از «جنگ ترکیبی» مسکو و مینسک علیه اروپا است.

روابط روسیه و شماری از کشورهای اتحادیه اروپا پس از آغاز مناقشه اوکراین به سردی گراییده است. روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

در پی حمله روسیه به اوکراین، فنلاند در فروردین ۱۴۰۲ و سوئد در اسفند همان سال به عضویت ناتو درآمدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها