بحران آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران ادامه دارد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

وضعیت بغرنج شاخص‌های آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران، از جمله تهران، کرج، اهواز، اصفهان، تبریز، مشهد و اراک، به شکل نگران‌کننده‌ای ادامه دارد.

در پی شدت گرفتن آلودگی هوا در نقاط پرجمعیت کشور، برخی شهرها پنج‌شنبه ۲۲ آذر به حالت نیمه‌تعطیل درآمدند. همچنین تمامی مقاطع تحصیلی، دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران، به‌استثنای دماوند و فیروزکوه، تعطیل شدند.

بر اساس سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص کیفی هوای تهران با قرار داشتن روی عدد ۱۶۹ به رنگ قرمز و ناسالم برای تمامی گروه‌های سنی تعریف می‌شود. تهران از ابتدای سال جاری تنها پنج روز هوای پاک داشته است.‌

طی روزهای گذشته و در پی تداوم بحران آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران، صدها تن به دلیل بیماری‌های قلبی و تنفسی راهی مراکز درمانی شدند.

همچنین مدارس و دانشگاه‌ها در تعدادی از استان‌های کشور از جمله تهران، اصفهان، مرکزی و خوزستان، تعطیل یا غیرحضوری شدند.

در استان البرز در پنج‌شنبه ۲۲ آذر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فرمانداری ساوجبلاغ روی عدد ۱۷۴، ایستگاه ماموت روی عدد ۱۶۷ و ایستگاه نظرآباد روی عدد ۱۶۴ قرار داشت و بدین ترتیب از مرز هشدار گذشت.

در ایستگاه پست برق شماره سه شهر اهواز نیز شاخص آلودگی هوا روی عدد ۱۷۸ قرار گرفت.

سایر شهرهای استان خوزستان از جمله امیدیه، اندیمشک، خرمشهر، شادگان، شوشتر، ماهشهر، هندیجان و هویزه از نظر شاخص آلودگی هوا در وضعیت قرمز و ناسالم هستند و آبادان، بهبهان، دزفول و رامهرمز نیز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارند.

شاخص کیفی هوای شهر اصفهان ۲۲ آذر در اغلب ایستگاه‌های هواشناسی قرمز رنگ بود و در ایستگاه کردآباد به ۱۸۰ رسید.

طبق داده‌های منتشر شده، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه آبرسان و ایستگاه میدان نمازی تبریز روی عدد ۱۵۹ قرار گرفت. هوای این شهر در ۵۰ روز گذشته بیش از ۱۲ روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشته است.

شاخص آلودگی هوا در ایستگاه تقی‌آباد شهر مشهد ۱۵۲ را نشان داد که برای تمامی افراد جامعه نامناسب به شمار می‌رود.

در ایستگاه بلوار حافظیه اراک نیز شاخص آلودگی هوا قرمز رنگ بود و روی عدد ۱۹۰ قرار گرفت.

مطابق شاخص کیفیت هوا (AQI)، از عدد صفر تا ۵۰ هوای پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوای قابل قبول یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوای ناسالم، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوای بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

موضوع آلودگی هوا در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران طی سال‌های گذشته به یک بحران تبدیل شده است.

سمیه رفیعی، رییس کمیته محیط زیست مجلس، ۲۰ مهر اعلام کرد در سال گذشته در ایران ۳۰ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند که این عدد در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی شش هزار نفری را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: خودروسازان، خودروهای فرسوده، کیفیت سوخت؛ عامل آلودگی هوا چیست؟

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها