کانادا: جمهوری اسلامی یکی از تهدیدهای سایبری اصلی برای امنیت ملی است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

دولت کانادا، روز چهارشنبه ۹ آبان، با انتشار یک ارزیابی جدید از جمهوری اسلامی در کنار روسیه و چین به‌عنوان یک تهدید سایبری اصلی برای امنیت ملی خود یاد کرد و هشدار داد که نفوذ دیجیتالی جمهوری اسلامی اکنون از محدوده خاورمیانه فراتر رفته و کشورهای غربی را هدف قرار داده است.

براساس ارزیابی جدید دولت کانادا، «تلاش‌های مستمر جمهوری اسلامی برای ردیابی و نظارت بر مخالفان رژیم از طریق فضای سایبری، چالشی روزافزون در زمینه امنیت سایبری برای کانادا و متحدان ما ایجاد کرده است.»

در ارزیابی ملی تهدیدات سایبری کانادا گفته شده است: « بازیگران وابسته به جمهوری اسلامی از رویدادهای پرمخاطب، مانند سرنگونی پرواز ۷۵۲ در تهران، به عنوان موضوعاتی در کارزارهای فیشینگ علیه جامعه ایرانیان مهاجر و مقامات کانادایی استفاده کرده‌اند. این کارزارها بخش‌های کلیدی مانند هوافضا، دفاعی و مخابرات را برای دستیابی به اهداف اطلاعاتی هدف قرار داده‌اند.»

در سال‌های اخیر، جمهوری اسلامی به یک بازیگر اصلی در جنگ سایبری جهانی تبدیل شده است و حملات پیچیده‌تری را علیه دشمنان منطقه‌ای و بین‌المللی خود انجام می‌دهد. توانمندی‌ سایبری جمهوری اسلامی طی دهه گذشته توسعه یافته‌ و گروه‌های تحت حمایت این حکومت بخش‌های مختلفی از جمله دولتی، مالی، انرژی و رسانه‌ای را در منطقه و غرب هدف قرار داده‌اند.

بر اساس ارزیابی ملی تهدیدات سایبری کانادا برای سال ۲۰۲۵، جمهوری اسلامی از درگیری‌های سایبری مداوم خود با اسرائیل برای تقویت تاکتیک‌های جاسوسی و حملات سایبری تهاجمی خود استفاده کرده است و اکنون همین روش‌ها را علیه اهداف غربی به کار می‌برد.

مقامات اطلاعاتی کانادا می‌گویند که اگرچه کانادا ممکن است نقطه تمرکز اصلی فعالیت‌های سایبری جمهوری اسلامی نباشد، اما بازیگران وابسته به این حکومت «احتمالا به شبکه‌های رایانه‌ای در کانادا، از جمله زیرساخت‌های حیاتی دسترسی دارند.»

در چند هفته اخیر، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند گوگل، مایکروسافت و متا از فعالیت‌های سایبری مخرب مرتبط با جمهوری اسلامی گزارش و هشدار داده‌اند که این تلاش‌ها ممکن است تشدید شود و حتی ممکن است به تحریک خشونت علیه چهره‌های سیاسی برای ایجاد آشوب و تحت تاثیر قرارداد انتخابات آتی در ایالات متحده منجر شود.

مرکز تحلیل تهدیدات مایکروسافت (MTAC) در پژوهشی مرتبط با انتخابات آمریکا که هفته گذشته منتشر شد، اعلام کرد که جمهوری اسلامی برای انجام عملیات‌ تاثیرگذاری اضافی آماده می‌شود.

گزارش مذکور بیان می‌کند: «گروه‌های ایرانی که مامور هدف قرار دادن انتخابات آمریکا هستند، ممکن است - همانطور که در گذشته نیز انجام داده‌اند - تلاش کنند تا عملیات‌های تأثیرگذاری را در دوره‌های قبل و بعد از انتخابات از طریق نفوذ سایبری که از چند هفته تا چند ماه پیش انجام شده، اجرا کنند.»

در پاسخ به این اتهامات، سخنگوی نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل هرگونه دخالت حکومت ایران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد کرد و اظهار داشت: «این اتهامات کاملا بی‌اساس و کاملا غیرقابل قبول هستند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
آستانه
کاملا هریس و ایران
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها