ان‌بی‌سی‌نیوز: تهران می‌کوشد در تماس مستقیم با شهروندان بر انتخابات آمریکا اثر بگذارد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۹

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد مقام‌های آمریکایی احتمال می‌دهند عوامل جمهوری اسلامی در هفته‌های آینده در تلاش برای اعمال نفوذ بر رای‌دهندگان، ایجاد تفرقه در جامعه آمریکا و ترغیب افراد به خشونت، به‌طور مستقیم با شهروندان آمریکایی تماس بگیرند.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد مقام‌های آمریکایی احتمال می‌دهند عوامل جمهوری اسلامی در هفته‌های آینده در تلاش برای اعمال نفوذ بر رای‌دهندگان، ایجاد تفرقه در جامعه آمریکا و ترغیب افراد به خشونت، به‌طور مستقیم با شهروندان آمریکایی تماس بگیرند.

براساس این گزارش، اگرچه جزییات دقیق این عملیات مشخص نیست یا حتی مشخص نیست که آیا چنین عملیاتی آغاز شده است یا نه، اما آمریکا، سوئد و اسرائیل در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی را به ارسال پیام‌های تهدیدآمیز به شهروندان خود متهم کرده‌اند.

جامعه اطلاعاتی آمریکا، در ماه اکتبر ۲۰۲۴ گزارش داد که به‌نظر می‌‍رسد هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی، مانند سال ۲۰۲۰ به برخی از سوابق رای‌دهی شهروندان آمریکایی‌ها دسترسی پیدا کرده‌اند.

جان هولتکوئیست، تحلیل‌گر ارشد گروه اطلاعات تهدیدهای گوگل، به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت: «برای فهمیدن اینکه این یک تاکتیک احتمالی است، نیازی به مطالعه علائم آن نیست. هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی سابقه روشنی در استفاده از این روش دارند.»

هفته گذشته، مقامات اطلاعاتی آمریکا به خبرنگاران گفتند که هم جمهوری اسلامی و هم روسیه به عملیات‌ تبلیغاتی برای تاثیرگذاری بر رای‌دهندگان و جامعه آمریکایی ادامه می‌دهند. به گفته آنها، روسیه ترجیح می‌دهد دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق، در انتخابات پیروز شود، در حالی که جمهوری اسلامی ترجیح می‌دهد او شکست بخورد؛ با این حال، هر دو کشور قصد دارند بی‌اعتمادی به دموکراسی را ترویج کنند و ممکن است سعی کنند پیش از انتخابات یا بعد از آن، در پی گسترش خشونت در آمریکا باشند.

در ماه‌های اخیر دولت آمریکا و شرکت‎های امنیت سایبری جمهوری اسلامی را به انجام دو رشته عملیات سایبری تاثیرگذار بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم کرده‌اند: یکی عملیات هک، سرقت و افشا و انتشار داده‌های کارزار انتخاباتی ترامپ و دیگری، راه‌اندازی وبسایت‌های خبری جعلی که البته چندان مورد توجه شهروندان آمریکایی قرار نگرفته‌اند.

هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به پرسش‌های شبکه ان‌بی‌سی نیوز پاسخ نداده‌اند، اما مقام‌های تهران معمولا اتهامات مطرح شده از سوی آمریکا مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی در انتخابات را رد می‌کنند.

مکس لسر، تحلیل‌گر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت: «هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی از ارتباط مستقیم با شهروندان آمریکایی دو هدف متفاوت را دنبال می‌کنند. هدف اول این است که با ارسال پیام مستقیم بر رای آنها تاثیر بگذارند، این روش به‌وضوح مستقیم‌تر و شاید مؤثرتر از ایجاد یک وب‌سایت جعلی یا شبکه‌ای از ربات‌ها در شبکه‌های اجتماعی باشد که اغلب دیده‌ایم چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.»

او افزود: «دومین هدف، ممکن است تلاش برای تحریک مردم به انجام عملیاتی مانند خرابکاری، دیوارنویسی و مواردی از این قبیل باشد.»

براساس یک یادداشت اطلاعاتی از ۸ اکتبر که هفته گذشته از طبقه‌بندی خارج شد، ممکن است دستگاه‌های اطلاعاتی- امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی جزییات بیشتری از رای‌دهندگان آمریکایی به دست آورده باشد.

در این یادداشت آمده است: «تا مرداد ۱۴۰۲، هکرهای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از اطلاعاتی درباره رای‌دهندگان آمریکایی که برای دانلود در یک وب‌سایت افشاگر در دسترس بوده، آگاهی داشتند. از این اطلاعات می‌توان برای هدف‌ گرفتن رای‌دهندگان و ارائه اطلاعات نادرست و جعلی به آنها استفاده کرد.»

در این یادداشت گفته شده است: « تا بهمن ماه سال ۱۴۰۲، هکرهای وابسته به سپاه پاسداران به یک شبکه مرتبط با بخش انتخابات یکی از ایالت‌های آمریکا دسترسی یافتند و احتمالا اطلاعاتی درباره ثبت‌نام رای‌دهندگان و همچنین وضعیت رای‌دهی برخی از افراد ثبت‌نام شده به دست آوردند.»

پیش از انتخابات ۲۰۲۰، مقامات آمریکایی اعلام کردند که جمهوری اسلامی در پشت تلاش‌های گسترده‌ای است که هدف آن ایجاد اختلافات در جریان انتخابات است.

بر اساس یک کیفرخواست وزارت دادگستری که یک سال بعد منتشر شد، کارمندان یک شرکت فناوری وابسته به حکومت ایران برخی از اطلاعات رای‌دهندگان آمریکایی را به دست آورده و ایمیل‌های تهدیدآمیزی به دموکرات‌های ثبت‌نام شده در فلوریدا ارسال کرده بودند،

این پیام‌ها به نام گروه «پسران مغرور» (Proud Boys)، یک گروه تندرو هوادار دونالد ترامپ، ارسال شده بودند. در آن زمان، گوگل اعلام کرد که هکرها حدود ۲۵ هزار ایمیل از طریق جیمیل ارسال کرده‌اند، اما حدود ۹۰ درصد از آنها با فیلترهای اسپم مسدود شدند.

ماه گذشته، اسرائیل جمهوری اسلامی و حزب‌الله را متهم کرد که به یک سرویس پیام‌رسان تجاری نفوذ کرده و پنج میلیون پیام متنی تهدیدآمیز به شهروندان اسرائیلی ارسال کرده‌اند. به گزارش روزنامه هاآرتص، در یکی از این پیام‌ها گفته شده بود: «با عزیزانتان خداحافظی کنید؛ اما نگران نباشید. چند ساعت دیگر آنها را در جهنم در آغوش خواهید کشید.»

در سال ۱۴۰۲، فعالانی در سوئد نسخه‌هایی از قرآن را سوزاندند. این اقدام با محکومیت شدید کشورهای مسلمان‌ مواجه شد. در آن زمان یک گروه هکری به نام «تیم آنزو» در تلگرام ظاهر شد و وعده داد که انتقام چنین کاری را بگیرد. این گروه به برخی از وب‌سایت‌ها حمله کرد و برای اطلاعات درباره محل زندگی افرادی که ادعا می‌شد در این قرآن سوزاندن‌ها دخیل بوده‌اند، جایزه تعیین کرد.

این گروه در کانال تلگرام خود که هنوز هم قابل مشاهده است نوشته بود: «هیچ سازمان دولتی یا خصوصی در امان نخواهد بود مگر اینکه هتاکان به قرآن به جامعه اسلامی مسترد شوند. حملات ادامه خواهد یافت.»

از مرداد سال گذشته تاکنون پستی در این گروه تلگرامی ارسال نشده است.

کمی بعد، حدود ۱۵ هزار شهروند سوئدی پیام‌های متنی مرموزی دریافت کردند که در آنها به انتقام خشونت‌آمیز اشاره شده بود. ماه گذشته، مقامات سوئد اعلام کردند که به این نتیجه‌ رسیده‌اند که «تیم آنزو» پوششی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است و این پیام‌ها را با نفوذ به یک سرویس پیامک سوئدی ارسال کرده بود. تهران این اتهام را رد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
آستانه
کاملا هریس و ایران
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها