بن سلمان برای شرکت در نشست اتحادیه اروپا با شورای همکاری خلیج فارس، به بروکسل رفت

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۵

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، برای شرکت در یک نشست تاریخی میان رهبران اتحادیه اروپا و سران کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس راهی بروکسل، پایتخت بلژیک شد. اتحادیه اروپا یک روز پیش از اولین اجلاس مشترک با شورای همکاری خلیج فارس، حضور بن سلمان در این نشست را تایید کرد.

به گزارش پولیتیکو، این حضور برای رهبری که پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار مقیم آمریکا در سال ۱۳۹۷، مورد انتقاد شدید غرب قرار گرفت، تحولی چشم‌گیر است.

خاشقچی، روزنامه‌نگار واشینگتن‌پست، دهم مهر ماه ۹۷، پس از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ناپدید و پس از آن خبر کشته شدنش در کنسولگری منتشر شد.

برخی منابع، بن سلمان را صادر کننده دستور کشتن خاشقچی معرفی کردند.

قرار است در نشست اتحادیه اروپا با سران شورای همکاری خلیج فارس، مقاماتی از اتحادیه اروپا همچون شارل میشل، رییس شورای اروپا، اورزولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا و امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه نیز حضور یابند.

شارل میشل با سفر خود به عربستان سعودی در تابستان سال گذشته، زمینه‌ساز حضور ولیعهد سعودی در این گردهمایی شد.

این اجلاس در بحبوحه نگرانی‌ها از وقوع جنگی تمام‌عیار در خاورمیانه و در آستانه نشست رهبران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا برای بررسی مساله مهاجرت برگزار می‌شود.

پولیتیکو این نشست را نمادی از «شتاب قابل‌ توجه در روابط اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس» توصیف کرد که «در سال‌های اخیر افزایش یافته» است.

طبق پیش‌نویس بیانیه‌ای که از سوی پولیتیکو مشاهده شده، اتحادیه اروپا در تلاش است تا کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را برای «مجموعه‌ای از تعهدات در حمایت از اوکراین» متقاعد کند.

در حالی که تردیدها در مورد سطح شرکت‌کنندگان، اعتبار این اجلاس را تهدید می‌کرد، مقام‌های اتحادیه اروپا به دلیل نگرانی‌های امنیتی، از اعلام فهرست شرکت‌کنندگان تا آخرین لحظات خودداری کردند.

از دیگر شرکت‌کننده‌های این نشست می‌توان به مکتوم بن محمد آل مکتوم، معاون نخست‌وزیر و رییس امور مالی امارات متحده عربی، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و روسای دولت‌های کویت و بحرین و معاون نخست‌وزیر عمان اشاره کرد.

حداقل یکی از رهبران کلیدی اتحادیه اروپا، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، برنامه‌ای برای حضور در اجلاس مشترک با شورای همکاری خلیج فارس ندارد.

به گفته سخنگوی شولتس، به دلیل «قرارهای قبلی و بلند‌مدت» در داخل کشور، رییس جمهوری فرانسه، مواضع آلمان را در این نشست نمایندگی می‌کند.

اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر و به ویژه پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، روابط خود را با کشور‌های منطقه خلیج فارس که تولید کننده عمده سوخت‌های فسیلی به شمار می‌روند، تقویت کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها