نامزد مخالفان مادورو در انتخابات ونزوئلا به اسپانیا پناهنده شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۸

یک منبع دولتی اسپانیا روز یکشنبه گفت هواپیمای حامل ادموندو گونزالس، نامزد مخالفان در انتخابات اخیر ونزوئلا، در پایگاه نظامی تورخون د آردوز اسپانیا به زمین نشست. پیش از آن، مقام‌های ونزوئلا و اسپانیا گفتند که گونزالس یک‌شبه کشورش را ترک کرده و از اسپانیا درخواست پناهندگی کرده است.

رسانه‌های اسپانیایی پیشتر در روز یکشنبه گزارش داده بودند که هواپیمای حامل گونزالس که اعلام پیروزی نیکلاس مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا در انتخابات اخیر این کشور را به چالش کشید، در جزایر آزور پرتغال توقف کرد و انتظار می‌رود طی ساعات آینده وارد اسپانیا شود.

خروج این مرد هفتاد و پنج ساله که از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و دیگر قدرت‌های منطقه به عنوان برنده انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری در ونزوئلا تلقی می‌شود، یک هفته پس از آن رخ داد که مقام‌های ونزوئلا حکم بازداشتش را صادر و او را به توطئه متهم کردند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «امروز روز غم‌انگیزی برای دموکراسی در ونزوئلا است. در یک دموکراسی، هیچ رهبر سیاسی نباید مجبور شود در کشور دیگری پناهنده شود.»

دلسی رودریگز، معاون رییس‌جمهور ونزوئلا در اینستاگرام گفت که مقام‌ها به گونزالس اجازه عبور امن داده‌اند تا «صلح سیاسی» را بازگردانند.

او نوشت که گونزالس «چند روز پیش داوطلبانه به سفارت اسپانیا در کاراکاس پناهنده شد».

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا در ایکس نوشت که مادرید به درخواست پناهندگی گونزالس پاسخ می‌دهد.

مخالفان دولت ونزوئلا می‌گویند در انتخابات اخیر به پیروزی قاطع رسیدند و آمار آرای ماخوذه را به صورت آنلاین منتشر کردند.

مادورو تمام این اظهارات را رد کرده و آن را «توطئه جناح راست» برای خرابکاری در دولت خود خواند.

در همین حال، به گزارش رویترز، نیروهای امنیتی ونزوئلا سفارت آرژانتین در کاراکاس پایتخت ونزوئلا را محاصره کردند، زیرا شش تن از مخالفان سیاسی نیز در آنجا اقامت دارند.

اعضای اپوزیسیون ونزوئلا تصاویر و ویدیوهایی از خودروهای امنیتی در اطراف ساختمان این سفارت منتشر کردند.

پیشتر ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، از آمریکا خواسته بود برای تحت فشار گذاشتن مادورو اقدام‌های بیشتری انجام دهد.

ماچادو پنج‌شنبه ۱۵ شهریور در مصاحبه‌ای آنلاین با رسانه‌های خارجی گفت: «من به‌طور قطع معتقدم که ایالات متحده باید کارهای بسیار بیشتری انجام دهد و من این موضوع را به‌وضوح به آن‌ها و به کشورهای دیگر گفته‌ام.»

او افزود ساز و کارهای بین‌المللی وجود دارد که می‌تواند برای تنبیه کردن ناقضان حقوق بشر به کار گرفته شود.

درخواست رهبر اپوزیسیون ونزوئلا از واشینگتن برای اعمال فشار بیشتر به مادورو در حالی صورت می‌گیرد که وزارت خزانه‌داری ایالات متحده ۲۲ مرداد بار دیگر در ابلاغیه‌ای شرکت نفتی سیتگو، وابسته به ونزوئلا، را از پاسخگو بودن در قبال بدهی‌های دولت این کشور مصون دانست.

شرکت نفتی شِورون آمریکا نیز تحت مجوز ویژه‌ای همچنان به فعالیت خود در ونزوئلا ادامه می‌دهد.

خبرگزاری رویترز ۱۵ شهریور با استناد به داده‌های حمل و نقل، از افزایش صادرات نفتی ونزوئلا به ایالات متحده، چین و اروپا خبر داد.

این خبرگزاری نوشت صادرات نفتی ونزوئلا در ماه اوت در چهار سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

تاکنون دست‌کم ۲۴ نفر در اعتراضات گسترده مردمی علیه نتایج انتخابات ونزوئلا جان خود را از دست داده‌اند.

مادورو از سال ۲۰۱۳ و پس از مرگ هوگو چاوز، قدرت را در ونزوئلا در دست دارد. این کشور در دوران ریاست‌جمهوری مادورو شاهد فروپاشی اقتصادی و مهاجرت حدود یک سوم از جمعیت ۲۸ میلیونی خود بوده است.

اندیشکده شورای آتلانتیک ۳۰ مرداد با اشاره به وخامت بحران سیاسی در ونزوئلا هشدار داد آمریکا و دیگر کشورهای منطقه باید خود را برای موج جدید مهاجرت از ونزوئلا آماده کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها