محمد یونس، رهبر دولت موقت بنگلادش

رهبر دولت موقت بنگلادش: به حمایت از پناهجویان روهینگیا ادامه می‌دهیم

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۸

محمد یونس، رهبر دولت موقت بنگلادش روز یک‌شنبه ۲۸ مرداد بر ادامه حمایت‌ها از پناهجویان روهینگیا در این کشور تاکید کرد.

یونس در حضور دیپلمات‌ها و نمایندگان سازمان ملل متحد گفت: «دولت ما به حمایت از بیش از یک میلیون روهینگیا که در بنگلادش پناه گرفته‌اند، ادامه خواهد داد.»

او خواستار «تلاش‌های مستمر جامعه بین‌المللی» برای ارائه خدمات بشردوستانه به پناهندگان روهینگیا شد و افزود این افراد تنها در سایه حمایت‌های بین‌المللی می‌توانند با «امنیت، کرامت و حقوق کامل» به میهن خود میانمار بازگردند.

روزنامه گاردین روز ۲۲ مرداد گزارش داد دست‌کم ۲۰۰ نفر از اقلیت روهینگیا، از جمله کودکان، در حمله‌ای توپخانه‌ای و پهپادی که غیرنظامیان را هدف قرار داده بود، کشته شدند. این حمله همچنین ۳۰۰ زخمی بر جای گذاشت.

اقلیت روهینگیا مدت‌هاست که در میانمار تحت آزار و اذیت قرار دارند و از حقوق شهروندی و آزادی سفر محروم شده‌اند.

سازمان ملل روز ۲۳ مرداد اعلام کرد «جنایات جنگی» در میانمار به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. بازرسان این سازمان به نمونه‌هایی از شکنجه، تجاوز و بازداشت‌های خودسرانه اشاره کرده‌اند.

ارتش میانمار با پرونده‌ای در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه به دلیل سرکوب‌های وحشیانه علیه روهینگیا در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ روبه‌رو است.

در پی سرکوب و برخورد ارتش میانمار با شورشیان مسلمان روهینگیا در سال ۲۰۱۷، شمار زیادی از آن‌ها ناچار به ترک کشور شدند. اکنون بیش از یک میلیون پناهجوی روهینگیا در اردوگاه‌های شهر کاکس بازار در بنگلادش زندگی می‌کنند.

پناهجویان روهینگیا در اردوگاهی در شهر کاکس بازار بنگلادش، پنجم تیر

محمد یونس در ادامه اظهارات خود در روز یک‌شنبه گفت حمایت از صنعت پوشاک بنگلادش امری ضروری است.

یونس افزود: «ما هرگونه تلاشی را برای برهم زدن زنجیره جهانی تامین پوشاک که ما در آن نقشی کلیدی ایفا می‌کنیم، تحمل نخواهیم کرد.»

میزان صادرات سالانه بنگلادش به حدود ۵۵ میلیارد دلار می‌رسد که حدود ۸۵ درصد آن از سوی سه هزار و ۵۰۰ کارخانه پوشاک در این کشور به دست می‌اید.

با این حال، ناآرامی‌های اخیر در بنگلادش موجب شده برخی تامین‌کنندگان پوشاک سفارش‌های خود را به خارج از این کشور منتقل کنند.

یونس ۸۴ ساله به دنبال اعتراضات گسترده دانشجویی و گریختن شیخ حسینه، نخست‌وزیر بنگلادش، از اروپا به کشور خود بازگشت تا مسئولیت دولت موقت را بر عهده بگیرد.

این اقتصاددان در سال ۲۰۰۶ به دلیل اقدامات پیشگامانه‌اش در فقرزدایی از میلیون‌ها بنگلادشی، برنده جایزه صلح نوبل شد.

یونس که اکنون با عنوان رسمی «مشاور ارشد» دولت موقت بنگلادش مشغول به کار است، متعهد شده ظرف چند ماه آینده، انتخابات برای معرفی دولت جدید این کشور را برگزار کند.

اعتراضات گسترده دانشجویان در بنگلادش پس از آن به وقوع پیوست که دولت این کشور در تیرماه اعلام کرد قصد دارد مجددا ۳۰ درصد از سهمیه مشاغل دولتی را به خانواده‌های کهنه‌سربازان جنگ استقلال بنگلادش اختصاص دهد.

این اقدام دولت خشم دانشجویان را در این کشور ۱۷۰ میلیون نفری با اکثریت مسلمان برانگیخت. حدود ۱۸ میلیون نفر از جمعیت جوان بنگلادش بیکار هستند.

پس از شدت گرفتن اعترضات، شیخ حسینه روز ۱۵ مرداد از سمت خود به عنوان نخست‌وزیر بنگلادش کناره‎‌گیری کرد و راهی هند شد.

اعتراضات دانشجویی بنگلادش بیش از ۳۰۰ نفر کشته و ده‌ها مجروح بر جای گذاشت.

دانشجویان معترض روز ۲۶ مرداد اعلام کردند قصد دارند حزبی جدید را برای تثبیت اصلاحات موردنظرشان در بنگلادش راه‌اندازی کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها