انفجار در سومالی دست‌کم ۳۲ کشته و ۶۳ زخمی بر جا گذاشت

شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۳

پلیس سومالی جمعه ۱۲ مرداد اعلام کرد در پی انفجاری مرگ‌بار در ساحل موگادیشو، پایتخت این کشور، دست‌کم ۳۲ غیرنظامی کشته و ۶۳ نفر زخمی شدند. خبرگزاری رویترز نوشت که رسانه‌های دولتی سومالی این حمله را به «گروه تروریستی الشباب» نسبت دادند.

بر این اساس، گروه الشباب که با القاعده در ارتباط است، مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

این گروه در گذشته مسئولیت حملات مشابه از جمله حمله با خودروهایی بمب‌گذاری شده در سال ۱۴۰۱ را بر عهده گرفته بود.

حمله عصر دیروز مرگ‌بارترین حمله در این کشور آفریقایی از پاییز ۱۴۰۱ است. آن زمان انفجار دو خودروی بمب‌گذاری شده در نزدیکی یک چهارراه شلوغ در بازار موگادیشو، دست‌کم ۱۰۰ نفر را کشت و ۳۰۰ نفر را زخمی کرد.

حسن علی خیره، نخست‌وزیر سابق سومالی، در حساب ایکس خود نوشت: «اینکه حمله تروریستی هم‌زمان شده است با شبی که ساحل شلوغ‌ترین وضعیت را دارد، نشان دشمنی تروریست‌ها با مردم سومالی است.»

به گفته عبدالفتاح عدن، سخنگوی پلیس سومالی، علاوه بر کشته شدن غیرنظامیان، یکی از مهاجمان خود را منفجر کرده و سه نفر دیگر به دست نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.

یک مهاجم زنده دستگیر شده و یک سرباز نیز در این حمله کشته شده است.

خبرگزاری دولتی سومالی پیش‌تر اعلام کرده بود پنج مهاجم الشباب به دست نیروهای امنیتی کشته شده و یک نفر دیگر خود را در جریان حمله منفجر کرده است.

حسن فراه، یکی از بازماندگان، در گفت‌وگو با رویترز، شوک ناشی از انفجار را این‌گونه توصیف کرد: «در رستوران بودم، قهوه می‌نوشیدم و با دوستانم گپ می‌زدم که دیدم مرد بزرگی در حال دویدن است. در یک لحظه چیزی شبیه رعد و برق و انفجاری بزرگ رخ داد.»

الشباب تا پیش از ضد حملات دولت از سال ۱۴۰۱، منطقه وسیعی از سومالی را کنترل می‌کرد.

این گروه هنوز قادر به انجام حملات قابل توجه به اهداف دولتی، تجاری و نظامی است.

شبکه سی‌ان‌ان خرداد ماه سال جاری به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد منابع اطلاعاتی ایالات متحده از گفت‌وگوهایی بین حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن برای ارسال سلاح به گروه سومالیایی الشباب مطلع شده‌اند و این تحول را نگران‌کننده و مایه افزایش تنش و خشونت در منطقه دانسته‌اند.

به گفته سی‌ان‌ان، دولت آمریکا در حال حاضر به دنبال شواهدی است که نشان دهد سلاح حوثی‌ها به گروه الشباب در سومالی تحویل داده شده است.

آن‌ها همچنین در تلاش هستند تا دریابند جمهوری اسلامی که اصلی‌ترین حامی نظامی و مالی حوثی‌ها است، در ارسال سلاح از سوی حوثی‌ها به سومالی دخالت دارد یا خیر.

پیش از این نیز گزارش‌هایی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای یافتن پایگاهی در ساحل آن سوی دریای سرخ و خلیج عدن و افزایش کنترل بر این گذرگاه‌های آبی مهم منتشر شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها