صف شهروندان ونزوئلایی برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، کاراکاس، هفتم مرداد

آغاز رای‌گیری در انتخابات سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری ونزوئلا

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۷

شهروندان ونزوئلا روز یکشنبه هفتم مرداد برای شرکت در انتخابات ریاست‌ جمهوری به پای صندوق‌های رای رفته‌اند. خبرگزاری رویترز نوشت این «مهم‌ترین» انتخابات در طول ۲۵ سال حکمرانی حزب سوسیالیست در ونزوئلاست.

چهره اصلی رقابت‌های انتخاباتی در این دوره ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون بوده است. دادگاه عالی ونزوئلا که از متحدان حزب حاکم به شمار می‌رود، روز هفتم بهمن ۱۴۰۲ ماچادو را به مدت ۱۵ سال از در اختیار گرفتن مناصب دولتی محروم کرد.

ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا

دادگاه عالی ونزوئلا همچنین صلاحیت انریکه کاپریلس، دیگر چهره برجسته اپوزیسیون را برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری رد کرد. این در حالی است که کاپریلس در سال‌های گذشته دو بار نامزد این انتخابات شده بود.

در پی این تحولات، ماچادو و دیگر رهبران اپوزیسیون تصمیم گرفتند از نامزدی چهره‌ای کمتر شناخته‌شده‌‎تر با نام ادموندو گونزالز حمایت کنند.

به گزارش رویترز، این دیپلمات پیشین که اکنون ۷۴ ساله است، به داشتن خلق و خویی آرام شهرت دارد.

حتی برخی از طرفداران پیشین نیکولاس مادورو، رییس‌ جمهوری کنونی ونزوئلا حمایت خود را از گونزالز اعلام کرده‌اند و بسیاری امیدوارند او بتواند به حضور ۱۱ ساله مادورو در قدرت پایان دهد.

با این حال، برخی از رهبران اپوزیسیون با اشاره به بازداشت منتقدان حزب حاکم، نسبت به برگزاری انتخاباتی منصفانه در ونزوئلا ابراز تردید کرده‌اند.

ادموندو گونزالز، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا

مادورو از سال ۲۰۱۳ و پس از مرگ هوگو چاوز، قدرت را در این کشور در دست دارد. او در سال ۲۰۱۸ مجددا به عنوان برنده انتخابات ریاست‌ جمهوری ونزوئلا اعلام شد، اما اپوزیسیون، ایالات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر نتیجه این انتخابات را به رسمیت نشناختند.

مادورو پیش‌تر گفته بود ونزوئلا «شفاف‌ترین» نظام انتخاباتی در جهان را داراست. او همچنین هشدار داده بود در صورتی که در انتخابات روز هفتم مرداد به پیروزی نرسد، در کشور «حمام خون» به راه خواهد افتاد.

او پس از انداختن رای خود به صندوق تاکید کرد نیروهای مسلح و پلیس ونزوئلا نتیجه نهایی رای‌گیری را که از سوی «شورای عالی انتخابات» اعلام می‌شود، به رسمیت خواهند شناخت و از آن «دفاع خواهند کرد».

ارتش ونزوئلا از متحدان مادورو به شمار می‌رود و تاکنون نشانه‌ای مبنی بر تزلزل روابط فرماندهان نظامی و رییس‌ جمهوری کنونی ونزوئلا مشاهده نشده است.

وبسایت ان‌پی‌آر روز ششم مرداد از احتمال تقلب در رای‌گیری یا امکان مقاومت مادورو علیه رای شهروندان حتی در صورت پیروزی مخالفان خبر داد.

رای‌گیری تا ساعت ۱۸ به وقت محلی ادامه خواهد داشت.

حضور شهروندان ونزوئلایی در مقابل سفارت این کشور در بوئنوس آیرس آرژانتین برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری، هفتم مرداد

ونزوئلا در دوران ریاست‌ جمهوری مادورو شاهد فروپاشی اقتصادی و مهاجرت حدود یک سوم از جمعیت ۲۸ میلیونی خود بوده است.

روابط دیپلماتیک کاراکاس با غرب در دوره مادورو رو به وخامت گرایید و آمریکا و اتحادیه اروپا ونزوئلا را تحریم کردند. در نتیجه تحریم‌های بین‌المللی، صنعت نفت این کشور به شدت آسیب دید و این موضوع به تورم گسترده و تشدید روند مهاجرت انجامید.

وزارت دادگستری آمریکا روز سوم اردیبهشت علیه ۱۰ نفر به اتهام توطئه برای دور زدن تحریم‌های نفتی ونزوئلا اقامه دعوی کرد.

این افراد متهم هستند برخی قطعات هواپیمایی ساخت آمریکا، از جمله موتورهای هانی‌ول را در اختیار ونزوئلا قرار داده‌اند تا در ناوگان هوایی شرکت نفت و گاز ملی این کشور (پترولئوس دی ونزوئلا یا اختصارا پی‌دی‌وی‌اِس‌آ) استفاده شود.

ایالات متحده بخشی از تحریم‌های ونزوئلا را در اکتبر سال گذشته به حالت تعلیق درآورد. در آن زمان مادورو و مخالفانش توافق کردند که انتخابات سال ۲۰۲۴ در این کشور، آزاد، منصفانه و با حضور ناظران بین‌المللی برگزار شود.

واشینگتن روز ۲۹ فروردین و در پی ممانعت دولت ونزوئلا از حضور چهره‌های اپوزیسیون در انتخابات اعلام کرد تحریم‌ها علیه کاراکاس را باز خواهد گرداند.

ونزوئلا یکی از متحدان اصلی حکومت ایران به شمار می‌رود. در سال‌های اخیر، مواضع سیاسی تهران و کاراکاس و همچنین تحریم‌های نفتی آمریکا علیه این دو کشور، موجبات نزدیکی بیش از پیش ‌آن‌ها را فراهم آورده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها