ترامپ خواهان وضع مجازات یک سال زندان برای عاملان بی‌احترامی به پرچم آمریکا شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۴

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، در واکنش به آتش‌ زدن پرچم این کشور به دست گروهی از معترضان حامی فلسطین گفت اگر کسی به پرچم آمریکا «هتک حرمت» کند، باید با مجازات یک سال حبس روبه‌رو شود.

ترامپ روز پنج‌شنبه چهارم مرداد در مصاحبه با شبکه خبری فاکس‌نیوز، از افرادی که مجازات عاملان بی‌احترامی به پرچم آمریکا را خلاف قانون اساسی می‌دانند، انتقاد کرد و آن‌ها را «احمق» خواند.

به گفته ترامپ باید با هماهنگی کنگره، مجازات یک سال زندان در ارتباط با هتک حرمت به پرچم آمریکا در نظر گفته شود.

گروهی از حامیان فلسطین در واکنش به سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا روز سوم مرداد در واشینگتن تجمعات اعتراضی برپا کردند.

برخی معترضان پرچم آمریکا را از ساختمان کنگره پایین کشیدند و آن را آتش زدند. ویدیو‌های منتشر شده از این تجمع نشان می‌دهد معترضان پرچم فلسطین را به جای پرچم ایالات متحده نصب کردند.

همچنین شعارهای «الله اکبر» و «لا اله الا الله» از تعدادی از حاضران در این تجمع شنیده شد.

ترامپ با انتقاد از مصونیت این دسته از معترضان گفت آن‌ها «اجازه دارند روی پرچم پا بگذارند ... و آن را به آتش بکشند».

رییس‌جمهوری پیشین آمریکا تاکید کرد در صورتی که مجازات یک سال حبس برای عاملان بی‌حرمتی به پرچم این کشور در نظر گفته شود، «هرگز مجددا شاهد آن نخواهید بود».

دادگاه عالی ایالات متحده در سال ۱۹۸۹ حکم داد بر اساس متمم اول قانون اساسی این کشور، سوزندان پرچم آمریکا در چارچوب اصول آزادی بیان تعریف می‌شود.

تصاویر منتشر شده از تجمع معترضان به سفر نتانیاهو به آمریکا نشان می‌دهد برخی تجمع‌کنندگان روی بنای یادبود کریستف کلمب در واشینگتن، با اسپری شعارهایی در حمایت از فلسطین نوشتند که در میان آن‌ها عبارت «حماس می‌آید» جلب‌ توجه کرده است.

نتانیاهو چهارم مرداد در سخنرانی خود در کنگره ایالات متحده گفت جمهوری اسلامی از اعتراضات ضد اسرائیلی در آمریکا حمایت مالی می‌‎کند و به دنبال گسترش آن است.

نتانیاهو گفت: «من پیامی برای این معترضان دارم؛ وقتی سرکوبگران تهران که همجنس‌گرایان را از جرثقیل‌ها آویزان می‌کنند و زنان را به دلیل نپوشاندن موهایشان می‌کُشند، از شما تمجید و حمایت مالی می‌کنند، این یعنی شما رسما به احمق‌هایی مفید برای ایران تبدیل شده‌اید.»

آوریل هاینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز ۱۹ تیر در بیانیه‌ای هشدار داد عوامل جمهوری اسلامی به دنبال سوءاستفاده از اعتراضات حامیان فلسطین در ایالات متحده هستند.

او افزود عوامل مرتبط با حکومت ایران با معرفی خود به عنوان فعالان فضای مجازی می‌کوشند افراد را به شرکت در تجمعات حمایت از فلسطین تشویق کنند و حتی از معترضان حمایت مالی به عمل می‌آورند.

در اردیبهشت سال جاری، اعتراضات گسترده حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا به درگیری با پلیس، تعطیلی برخی کلاس‌ها و جلب توجه افکار عمومی در ایالات متحده و سراسر جهان انجامید.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجم خرداد در نامه‌ای خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، آن‌ها را بخشی از «جبهه مقاومت» خواند و حمایت آن‌ها از فلسطین را «حادثه‌ای مهم و اثرگذار» دانست.

روزنامه وال استریت ژورنال روز ۱۴ اردیبهشت گزارش داد شماری از دانشجویان حامی فلسطین از ماه‌ها پیش از آغاز تجمعات، آموزش دیده بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
خبر

شنیداری

پادکست‌ها