وزیر خارجه بریتانیا: تحریم تسلیحاتی اسرائیل حماس را تقویت می‌کند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۳

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا در واکنش به تصمیم ایالات متحده برای تعلیق ارسال برخی تسلیحات به اسرائیل گفت تحریم تسلیحاتی اسرائیل نمی‌تواند «مسیری عاقلانه» باشد. کامرون تاکید کرد این اقدام می‌‎تواند به تقویت حماس و تضعیف اسرائیل بیانجامد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا روز ۱۹ اردیبهشت هشدار داد در صورت حمله گسترده اسرائیل به رفح، واشینگتن ارسال برخی تسلیحات را به این کشور متوقف خواهد کرد.

کامرون روز یک‌شنبه ۲۳ اردیبهشت در مصاحبه با شبکه خبری اسکای‌نیوز گفت آخرین بار که درخواست‌ها از او به عنوان وزیر امور خارجه بریتانیا برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل بالا گرفته بود، جمهوری اسلامی در فاصله زمانی چند روز اسرائیل را به صورت گسترده هدف قرار داد.

او افزود: «فکر نمی‌کنم این موضوع [ممنوعیت فروش سلاح به اسرائیل] مسیری عاقلانه باشد.»

جمهوری اسلامی شامگاه ۲۵ فروردین با بیش از ۳۰۰ موشک کروز، موشک بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. این اولین حمله مستقیم حکومت ایران به خاک اسرائیل بود.

روزنامه واشینگتن‌پست روز ۲۳ اردیبهشت نوشت ایالات متحده اعلام کرده اگر اسرائیل طرح عملیات گسترده در رفح را کنار بگذارد، واشینگتن اطلاعاتی در مورد مکان اختفای رهبران حماس به این کشور ارائه خواهد داد.

کامرون در ادامه مصاحبه خود با اسکای‌نیوز تاکید کرد لندن و واشینگتن در زمینه ارسال سلاح به اسرائیل در «موقعیتی کاملا متفاوت» قرار دارند.

به گفته او، دولت آمریکا تامین‌کننده عمده تسلیحات اسرائیل است و بمب‌های هزار پوندی و سایر سلاح‌ها را در اختیار این کشور می‌گذارد؛ این در حالی است که بریتانیا کم‌تر از یک درصد از سلاح‌های اسرائیل را تامین می‌کند و دولت بریتانیا نیز خود مستقیما در این روند دخالتی ندارد.

وزیر امور خارجه بریتانیا افزود در صورتی که «خطر جدی نقض جدی حقوق بشر بین‌المللی» وجود داشته باشد، مجوز فروش سلاح‌ از بریتانیا به اسرائیل می‌تواند لغو شود.

در روزهای اخیر نگرانی‌ جامعه بین‌المللی در خصوص عملیات نظامی اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه شدت گرفته است.

بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌اند.

آوارگان فلسطینی در حال گریختن از رفح، جنوب نوار غزه، ۲۳ اردیبهشت

حزب کارگر بریتانیا از دولت ریشی‌ سوناک، نخست‌وزیر این کشور خواسته است فروش سلاح به اسرائیل را متوقف کند.

این حزب هشدار داده حمله به رفح می‌تواند «فاجعه‌ای فراتر از توصیف» به بار آورد.

کامرون در پاسخ به انتقادها از مواضع لندن در قبال مناقشه غزه گفت تحریم تسلیحاتی اسرائیل می‌تواند احتمال دست‌یابی به توافق برای آزادی گروگان‌های در بند حماس را کاهش دهد.

شبه‌نظامیان حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شده‌اند.

روزنامه دیلی‌میل روز دوم اردیبهشت نوشت پیش‌بینی می‌شود تنها ۴۰ تن از گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس زنده باشند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز ۲۰ اردیبهشت در واکنش به تصمیم واشینگتن برای تعلیق ارسال برخی ادوات جنگی اعلام کرد این کشور تسلیحات کافی برای انجام ماموریت‌های مد نظر خود، از جمله عملیات در رفح را دارد.

ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز ۲۳ اردیبهشت خبر داد پس از دستور اخیر اسرائیل به ساکنان رفح برای تخلیه این منطقه، تاکنون بیش از ۲۷۵ هزار نفر مجددا آواره شده‌اند.

تورک هشدار داد: «دستور اسرايیل برای تخلیه رفح یک میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد ... آن‌ها جایی برای رفتن ندارند، زیرا هیچ‌ جایی در غزه امن نیست.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شاخص رفاه
نیم‌رخ
خبرها
شاهد تاریخ - فصل سوم

شنیداری

پادکست‌ها