مکرون، سیسی و ملک عبدالله خواهان آتش‌بس فوری در غزه و آزادی همه گروگان‌‌ها شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۱

رهبران فرانسه، مصر و اردن، سه کشوری که روابط نزدیکی با یکدیگر دارند، در مقاله‌ای مشترک که در لوموند، واشینگتن‌پست، الرای و الاهرام منتشر شد، خواستار آتش‌بس فوری در غزه و آزادی همه گروگان‌های اسیر شدند. آنان هم‌زمان نسبت به پیامدهای خطرناک حمله احتمالی اسرائیل به رفح هشدار دادند.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهوری مصر و ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در این مقاله نوشتند: «جنگ غزه و مصائب انسانی فاجعه باری که ناشی از آن است باید فورا پایان یابد.»

این مقاله مشترک روز دوشنبه هم‌زمان در چهار روزنامه لوموند در فرانسه، واشینگتن‌پست در آمریکا، الرای در اردن و الاهرام در مصر منتشر شد.

اردن و مصر دهه‌هاست با اسرائیل توافق صلح امضا کرده‌اند و فرانسه نیز به طور تاریخی با اعراب خاورمیانه روابط نزدیک دارد.

رهبران این سه کشور تاکید کردند: «در مواجهه با تعداد غیرقابل تحمل قربانیان، بر نیاز فوری به برقراری آتش‌بس دائمی در غزه تاکید می‌کنیم.»

مکرون، سیسی و ملک عبدالله خواستار اجرای فوری و بدون قید و شرط قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه جنگ اسرائیل و حماس شدند.

این سه رهبر سیاسی بر «نیاز فوری اجرای درخواست شورای امنیت برای آزادی سریع همه گروگان‌ها» که به دست گروه‌های مسلح فلسطینی به ویژه حماس در غزه نگهداری می‌شوند، تاکید کردند.

نمایندگانی از ایالات متحده، مصر، قطر، اسرائیل و حماس روز یک‌شنبه ۱۹ فروردین در قاهره در تلاشی دیگر برای دست‌یابی به آتش‌بس مرتبط با آزادی گروگان‌ها با یکدیگر ملاقات کردند.

القاهره نیوز، رسانه نزدیک به دولت مصر از «پیشرفت قابل توجه» در این گفت‌وگوها خبر داد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه اعلام کرد تاریخ حمله اسرائیل به رفح در منتهی الیه جنوب نوار غزه تعیین شده است.

رهبران فرانسه، مصر و اردن هشدار دادند: «چنین تهاجمی تنها باعث افزایش تلفات و رنج انسانی، تشدید خطر و گسترش پیامدهای جابه‌جایی اجباری وسیع جمعیت غزه و تشدید تنش‌ها در منطقه خواهد شد».

رفح در نزدیکی مرز مصر قرار دارد و مقامات مصری بیش از هر زمانی نگران ورود موج گسترده پناهجویان فلسطینی از نوار غزه به مصر در صورت حمله اسرائیل به رفح هستند.

مکرون، سیسی و ملک عبدالله افزودند ارائه و توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه باید افزایش یابد.

این سه نوشتند: «فلسطینی‌های غزه دیگر در معرض خطر قحطی نیستند بلکه اکنون قحطی در آنجا وجود دارد.»

نهادهای مختلف سازمان ملل متحد و سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی، از جمله آژانس سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (اونروا) که عملکردش مورد اعتراض شدید اسرائیل قرار گرفته، خواستار دسترسی کامل و ایمن امدادگران و کمک‌های بشردوستانه به غزه شده‌اند.

مکرون، سیسی و ملک عبدالله دوم، درباره حل مناقشه تاریخی اسرائیل و فلسطینی‌ها نیز نوشتند: «هیچ صلحی در خاورمیانه نمی‌تواند از تروریسم، خشونت یا جنگ حاصل شود. این صلح نتیجه راه حل دو کشوری خواهد بود.»

آنان از اسرائیل خواستند به «فعالیت‌های شهرک‌سازی» پایان دهد و از «خشونت شهرک‌نشینان» جلوگیری کند.

اسرائیل پایان جنگ یا عقب‌نشینی از غزه را رد کرده و گفته است تا زمانی که حماس دیگر قادر به اداره غزه نباشد و تهدیدی نظامی برای اسرائیل به حساب نیاید، به جنگ با این گروه ادامه خواهد داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴
خبر

شنیداری

پادکست‌ها